среда, 15. септембар 2010.

ЗАПЕЧЕНА ШКРАПИНА

Оброк са мирисима Медитерана.

Састојци:
  • 4 шкрапине (1 кг)
  • 600 г кромпира
  • 2 парадајза (300 г)
  • босиљак
  • першун
  • 2 супене кашике маслиновог уља
Припрема:
  1. Очишћену рибу скувати у води, а када је готова, расхладити је и очистити од костију. 
  2. Кромпир такође скувати.
  3. У већу посуду ставити кувани кромпир, комаде куване рибе, зачинити, а затим лагано виљушком издробити и измешати. У току мешања додати део уља.
  4. Остатком уља намазати тепсију, изручити масу, изравнати је и одозго поређати кришке парадајза.
  5. Посути босиљком и першуном и запећи у рерни, око 20 минута на 200°.
Запечена шкрапина



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...