петак, 29. октобар 2010.

ДИВИТ БАКЛАВА

Дивит баклава
Потребно је за фил: 
•500 г готових кора за баклаве
•500 г млевених ораха
•250 г шећера
•5 јаја
За премазивање: 
•250 г маслаца (бутера)
За сируп: 
•1 кг шећера
•3 чаше воде
Припрема: 
Шећер и јаја умутити и саставити са орасима. Маслац (бутер) истопити за премазивање. 
Ставити једну кору на радну површину. Помастити је. 
Четвртину и горње и доње стране пребацити на пола. 
Фил ставити уз ивицу, али не превише да не би исцурео. 
Уролати. Исећи на мале, једнаке комаде.  
Поступак понављати док има материјала. Подмазати тепсију растопљеним маслацем (бутером), поређати дивит и залити остатком маслаца (бутера).
Ставити у рерну загрејану на 250°Ц и пећи око пола сата тј. док не порумени. 
За то време направити сируп па мало прохлађеним сирупом залити врућу баклаву.
Дивит баклава
Изволите, послужите се! 
Дивит баклава

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...