среда, 18. април 2012.

СЛАНА СУСАМ САЛАМА

Потребно је: 
  • 6 јаја, 
  • 120 г оштрог брашна, 
  • со, 
  • 3 кашике уља, 
  • 30 г сусама, 
  • 200 г крем сира, 
  • чаша киселе павлаке, 
  • 3 кисела краставчића, 
  • 150 - 200 г прашке шунке, 
  • 100 г тврдог, жутог сира 
Припрема: 
  1. Одвојити беланца од жуманаца.
  2. Умутити беланца у чврст снег, па додати жуманца, брашно, уље и сусам. Сјединити масу. 
  3. Плех од шпорета обложити пек папиром. 
  4. Масу распоредити на плех и пећи око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени. 
  5. Готово тесто извадити из рерне и оставити да се охлади.
  6. Затим га оштрим ножем исећи на коцкице.
  7. У дубљу чинију ставити крем сир и павлаку па помешати.
  8. Затим додати нарендане краставчиће, нарендани сир и насецкану (нарендану) шунку.
  9. Масу умутити па додати коцкице теста. Све сјединити.
  10. На алу-фолији формирати ролат. Оставити га да преноћи у фрижидеру и сутрадан сервирати украшено по жељи. 
Слана сусам салама

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...