недеља, 20. мај 2012.

ГРАТИНИРАНИ МЛАДИ КРОМПИР


Гратинирани млади кромпир
Потребно је:
  • 800 г - 1 кг младих кромпира
  • 200 г (димљене) шунке
  • 200 г качкаваља
  • 200 мл неутралне павлаке
  • 100 мл млека
  • 2 или више (по укусу) чена белог лука
  • со, бибер
  • маслиново уље
Припрема:
Кромпир исеците на дебље кришке, кратко прокувајте у сланој води, процедите и преспите у подмазану ватросталну посуду. Преко кромпира поспите сецкану шунку, неутралну павлаку, млеко, сецкани бели лук, зачините и све добро промешајте. Пеците 20 минута на 200 степени, извадите из рерне, поспите наренданим качкаваљем па вратите у рерну док се сир не истопи и све порумени. Служите уз сезонску салату по избору.
Гратинирани млади кромпир
После ручка, сладили смо се освежавајућом тортом.
Освежавајућа торта

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...