недеља, 30. децембар 2012.

СЛАТКИ ШАМПИЊОНИ

Слатки шампињони
Састојци: 
  • 125 г маслаца, 
  • 100 г шећера у праху, 
  • 1 јаје, 
  • 1 кашика сока од лимуна, 
  • 300 г брашна, 
  • 100 г густина (скроба), 
  • 6 г прашка за пециво (пола кесице).
Биће вам потребно и
  • мало какаоа,
  • мали округли калуп - може се искористити поклопац од лабела на пример, 
  • папир за печење.
Припрема: 
  1. Маслац омекшао на собној температури умутити са шећером у праху. 
  2. Додати јаје и ванилин шећер па наставит са мешањем. 
  3. Додати брашно, густин и прашак за пециво. Сјединити.
  4. Додати и кашику сока од лимуна па замесити тесто. 
  5. Од добијеног теста обликовати лоптице. Моје су биле по 20 г тежине. 
  6. Ређати их у плех у са папиром за печење. Благо спљоштити лоптице.
  7. Округли калуп, тј. поклопац умакати у какао па утискивати кружиће у средину лоптице. 
  8. Пећи претходно загрејаној рерни на 180°Ц свега 10-ак минута јер колачићи треба да остану светли. 
  9. Охлађене служити уз чај или кафу.

4 коментара:

  1. Ne zvuci komplikovano, mislila sam vec par puta na njih da pravim deci, jesu ukusne jel deca jedu?

    ОдговориИзбриши
  2. И ја сам била скептична, али фини су, а часком су готови. Мојој деци су се бар допали. Имам још једну варијанту овог рецепта, али уместо лимуновог сока се користи арома ваниле и мера је већа, па сам за почетак испробала овако.

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала Мајо! Свако добро и теби и твојима! :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...