уторак, 8. јул 2014.

ЗАПЕЧЕНО ПОВРЋЕ СА ПИЛЕТИНОМ

Запечено поврће са пилетином
Потребне намирнице: 
  • 600 г кромпира
  • 3 шаргарепе
  • 300 г броколија
  • 300 г белог пилећег меса 
  • 3 кашичице зачина 
  • кесица крем супе од печурака (може она мања, за три тањира)
  • 2 кашике уља 
  • 4 дл густог јогурта 
  • 1 јаје
  • уситњен (или нарендан) сир (овчији или неки други)
Запечено поврће са пилетином
Припрема: 
  1. Поврће исецкати на коцкице, обарити га, процедити и охладити. 
  2. Месо исећи на коцкице, посути га 1 кашиком супе од печурака и 1 кашичицом зачина и добро промешати. 
  3. Додати му 2 кашике уља и 2 кашике воде, измешати да се све замасти и сипати у загрејан тигањ. 
  4. Динстати неколико минута уз мешање, па кад је месо побелело и омекшало, склонити са ватре. 
  5. Прохлађено поврће зачинити са 2 кашике супе од печурака и 2 кашичице зачина и промешати. 
  6. У подмазану посуду ставити слој поврћа, па месо и на крају прекрити остатком поврћа.
  7. Умутити јаје и јогурт па залити поврће.
  8. Преко распоредити уситњен сир и пећи на 220 степени док се лепо не запече. 
Запечено поврће са пилетином

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...