уторак, 16. децембар 2014.

ДВОБОЈНЕ ОБЛАНДЕ

Двобојне обланде
Потребно је: 
  • паковање мањих обланди, 
  • 250 г маргарина, 
  • 200 г шећера, 
  • 100 г чоколаде, 
  • жута боја за колаче.
Припрема: 
  1. Ушпинујте шећер са чашом воде. 
  2. Одвојте 3/5 масе, а у остатку истопите чоколаду.
  3. Обе масе оставите да се охладе. 
  4. Посебно умутите маргарин, а затим га поделите на два једнака дела. 
  5. У један умешајте масу са чоколадом, а у други део умешајте остатак масе па обојите са млао жуте боје. Ја сам додала и по неколико кашика млевених ораха јер ми је смеса била некако "празна".
  6. Обланде филујте наизменично жутим и тамним филом. 
Напомена: 
Рецепт је испробан из едиције "Мале мајсторије - Наши најлепши посни колачи 2".

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...