понедељак, 18. мај 2015.

ТОРТА "Ширли Темпл"

Торта којом сам почастила породицу за 13-у годишњицу брака.

Торта "Ширли Темпл"
Кора:
  • 7 јаја, 
  • 140 г шећера, 
  • 100 г чоколаде за кување, 
  • 140 г печених млевених лешника
Фил: 
  • 4 јаја, 
  • 160 г шећера, 
  • 150 г чоколаде за кување, 
  • 200 г маслаца
Торта "Ширли Темпл"

Припрема:
  1. Пенасто умутити жуманца са шећером. Додати истопљену чоколаду, измешати па додати и лешнике. Беланца умутити у чврст снег и додавати постепено претходној смеси мешајући ручно. Пећи у округлом или четвртастом калупу у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута. Можете сећи на 2 или 4 коре.
  2. Миксером пенасто умутити цела јаја и шећер на пари. Додати и чоколаду и кувати на пари уз стално мешање 10-ак минута. Оставити да се охлади, па онда у фрижидер да се стегне. И после хлађења у фрижидеру то ће бит густи фил, а не чврста маса. Пенасто умутити маслац који не треба да буде много омекшао на собној температури. Тек толико да може да се умути миксером. Постепено му додавати чоколадни фил стално мутећи миксером. Чим се фил сједини престати са мућењем.Фила има довољно за премазивање како кора, тако и целе торте около. Украсити сецканим лешницима и пре служења оставити неколико сати у фрижидеру. 
Торта "Ширли Темпл"

Рецепт за ову фину торту нашла сам на блогу Мамина јела

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...