понедељак, 11. септембар 2017.

ТАЉАТЕЛЕ СА БРОКОЛИЈЕМ И СОСОМ ОД МЕСА // Köttfärssås med tagliatelle

Потребно је за 4 порције:
  • 500 гр млевене јунетине
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 чен белог лука
  • со
  • бибер
  • 2 кашичице мајчине душице (тимијан)
  • 500 гр здробљеног парадајза (из конзерве)
  • 1 кашика балзамико сирћа
  • 2 кашике пасте од парадајза (из тубе)
  • 1 дл воде
  • паковање тестенине (пожељно таљатела)
  • 250 гр броколија
Поступак:
  1. Припремите велику шерпу са водом за кување тестенине.
  2. У шерпи или већем тигању на уљу пропржите млевено месо.
  3. Додајте уситњен бели лук, со и бибер. Додајте  мајчину душицу, здробљен парадајз, балзамико сирће, пасту од парадајза и воду.
  4. Снизите температуру и оставите сос да се крчка око 8 минута. Пробајте укус и по потреби додајте со и бибер.
  5. Припремите тестенину према упутству на паковању.
  6. Са броколија исеците стабљике, а цветове (букет) поделите на мање и додајте их тестенини 4 минута пре краја кувања.
  7. Послужите сос од меса уз таљателе са броколијем.
Савет плус:
Цветове броколија пропржите у мало маслиновог уља уместо да их скувате са тестенином. Зачините их сољу, бибером и здробљеним луком.

Напомена: 
За безглутенски оброк, једноставно користите тестенину без глутена.
Ако сте алергични на јаја, користите тестенине без јајета.

Таљателе са броколијем и сосом од меса // Köttfärssås med tagliatelle

Ingredienser
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpesto
  • 1 dl vatten
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 250 g broccoli
Gör så här
  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter.
  3. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Tillsätt timjan, krossade tomater, balsamvinäger, tomatpesto och vatten.
  4. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär broccolin i buketter och skiva stammen och låt koka med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
  7. Servera köttfärssåsen med tagliatelle och broccoli.
Tips
Stek små buketter av broccolin i lite olivolja istället för att koka den. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.

För alla
Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...